Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 156: 1.8<=>2.0 - разлики и размисли ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 156: 1.8<=>2.0 - разлики и размисли ...

Здравейте колеги!Искам да се консултирам с вас...
    Моята кола е Алфа Ромео 156 1.8-144 коня - 2000година.В добро състояние е.
    Вчета обаче взех на един приятел Алфата(156 2.0 - 155 коня) за пробно кръгче да вида как върви.Бях супер изненадан.Моята 1.8 на първа дигам 60 км,на 2-100км.Докато карах неговата освен,че на първа дигаше малко след 60 да речем 63 64км,на 2-104 105 да речем.Забелязах и че на неговата ускорението е много по голямо,на моята 1.8 нали на 2-ра си ги дигам 100 но след 70 км вече ги дига доста по бавно от неговата.С други думи неговата ги дига много по бързо има доста по голямо ускорение.Та въпроса ми е ако си сложа чип на моята 156-1.8 144 коня ще върви ли като неговата 156 2.0 - 155 коня/

Какво толкова те изненадва? Това, че 2.0 върви повече от 1.8?!
    С чип разликата ще е по-малка, но при бензините чипът не променя нещата така драстично, както при турбо-дизела.
    П.С. Надявам се, че тези 100 км/ч ги вдигаш на магистралата.
    2014: Deutschland &#252;ber alles

Comment

Изненадах се защото,не предполагах,че има чак такава разлика.
      Градско си ги дигам...Като внимавам за ченгета
      А ти какво мислиш,ако сложа чип ще има ли малко повече "ряз" от сега.
      Можеш ли да ми дадеш идея какво да направя да върви повече ?
      Last edited by Platinatabe; d.m.y г., 13:40.

Comment

Първоначално публикувано от Platinatabe Покажи съобщение
        Та въпроса ми е ако си сложа чип на моята 156-1.8 144 коня ще върви ли като неговата 156 2.0 - 155 коня/
        Не....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Не....
          Добре де нали чипа дига 10 15 коня "уж".
          Ти какво ми казваш,че с чип няма да има разлика от сега ли.

Comment

Добре де нали чипа дига 10 15 коня "уж".
            Ти какво ми казваш,че с чип няма да има разлика от сега ли.
            "Уж" разлика ще има - но не и 10-15 коня......сори - тва е бензин......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Дам колега мога да те посъветвам да сложиш чип + филтър+ олекотена шайба, тогава предполагам ще сте равни или дори с една идея по-бърз. Аз съм просто очарован на моята сложих олекотена шайба при колегата ФЕРАРИСТ , оправих си меката връзка щото ревеше махнах и катализатора и сега имам чуството , че карам друга кола и звука имам чуството , че е 6 цилидров мотор не 4.
              П.П Доколкото си спомням колегата оем има подобни подобрение и още +чета и мисля , че беше ми казал , че бие 2.0 ТС стоков с 1-2 коли. (той е с 1.8 ТС)
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Здравейте колеги!Искам да се консултирам с вас...
                Моята кола е Алфа Ромео 156 1.8-144 коня - 2000година.В добро състояние е.
                Вчета обаче взех на един приятел Алфата(156 2.0 - 155 коня) за пробно кръгче да вида как върви.Бях супер изненадан.Моята 1.8 на първа дигам 60 км,на 2-100км.Докато карах неговата освен,че на първа дигаше малко след 60 да речем 63 64км,на 2-104 105 да речем.Забелязах и че на неговата ускорението е много по голямо,на моята 1.8 нали на 2-ра си ги дигам 100 но след 70 км вече ги дига доста по бавно от неговата.С други думи неговата ги дига много по бързо има доста по голямо ускорение.Та въпроса ми е ако си сложа чип на моята 156-1.8 144 коня ще върви ли като неговата 156 2.0 - 155 коня/
                Сега пъво това което си казал кой колко вдига на 1 и 2 е малко смешно Защото от сега мога да се разочаровам като ти кажа че 156 1.6ТС на първа прави 60, 2-100, 3-150 А относно това само с чип няма да се решат нещата, но поне ще тръгне да върви малко по добре, отделно на което си погледни дебитомер, ламбда сонда...Всеки един елемент на колата трябва да ти е в отлично състояние за да можеш да го биеш, ако това ти е целта
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

...Та въпроса ми е ако си сложа чип на моята 156-1.8 144 коня ще върви ли като неговата 156 2.0 - 155 коня/
                  Да отговоря с въпрос - Ами ако на 2.0 сложим чип, тогава кво прайш? По дифолт, няма как 1.8 да върви като 2.0! Също така е важно техническото състояние на сравняваните екземпляри!

Comment

С качествен чип ще вървиш колкото 2.0 Че съм и виждал как 1.8 с чип надбягва дори 2.0.

Само хора които не са си слагали чип са скептично настроени. Нищо, че е атмосферка. Разликата си е прилична.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Само хора които не са си слагали чип са скептично настроени. Нищо, че е атмосферка. Разликата си е прилична.
                      Exactly
                      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                      Lancia Ypsilon '02

Comment

какво е олекотена шайба?

Comment

Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
                          какво е олекотена шайба?
                          Шайба, която е лека ... Направена е от по-лек и по-малко, материал.

Comment

..и с по-малък диаметър
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Сега пъво това което си казал кой колко вдига на 1 и 2 е малко смешно Защото от сега мога да се разочаровам като ти кажа че 156 1.6ТС на първа прави 60, 2-100, 3-150
                              И аз ще разочаровам щот на 2.0-та са по-дълги скоростите.На 1.6 и 1.8 скоростите са еднакви,разликата е във времето за което ги развива тия километри.От личен опит знам
                              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Working...
                              X